-

Historiek

(12-08-2013)

ONTSTAAN
Molenkring werd opgericht als buurtcomité in 1970 met als voorzitter Karel Van Gansen en als bestuursleden Karel Van Gorp, Frans Lenaerts, Gust Hermans en Frans Jansen. Hun eerste terrein kregen ze van het O.C.M.W. en was gelegen in de Molenstraat, waar later de hondenclub gehuisvest werd.
In eerste instantie was Molenkring een buurtwerking van de bewoners van de Molenstraat met enerzijds de bedoeling spelende kinderen van de straat te houden gezien het toenemende verkeer en anderzijds door ambiance de mensen dichter bij elkaar te brengen. De volwassenen speelden voetbal. Er werden voetbalmatchen georganiseerd tegen andere amateursploegen. Met de opbrengst van de tombola's en de verkochte dranken werden enkele schommels aangekocht en een kabelspoor aangelegd.
Tijdens dat eerste jaar werd dit terrein te klein voor voetbal en speeltuigen samen. Een tweede terrein werd in gebruik genomen in de Molenstraat op een andere locatie. Hier werd een houten skelet getimmerd en iedere zondag moest dit omkleed worden met plastiekfolie, dat er achteraf weer werd afgehaald. Het achterste deel werd door de voetballers gebruikt als omkleedruimte, het voorste deel deed dienst als kantine. De winst van de dranken werd gebruikt om truitjes aan te kopen. 
Molenkring werd populair, ook buiten de Molenstraat, zodat het niet bij dit tweede terrein bleef. Het naastliggende terrein werd gehuurd en dit zou het voetbalveld voor vele jaren zijn. De eerste Molekenskermis werd hier georganiseerd in 1972.

COMPETITIEVOETBAL
Als voetbalploeg bleef Molenkring groeien en zij sloten zich aan bij de Kempische Vriendenvereniging uit Westerlo. In dit verbond heeft de ploeg vier jaar gespeeld.
In 1974 werd een V.Z.W. gesticht. Datzelfde jaar werd het Molenkring-lied gecreëerd ("Daar is de Molenkring alweer, ze gaan weer stampen tegen het leer...").
In 1976 hadden we twee jeugdploegen (kadetten en miniemen). Met deze jeugdploegen startte Molenkring meteen in competitie bij de Koninklijke Katholieke Sportfederatie van België (K.K.S.F.B.). 
In 1978 kwamen de scholieren als derde jeugdteam de rangen versterken. In datzelfde jaar zijn de senioren gevolgd in het voetspoor van de jeugd en sloten zij zich aan bij de K.K.S.F.B. samen met een reservenploeg. In dit verbond bestond voor de eerste ploeg de mogelijkheid op te klimmen van vijfde naar eerste afdeling, hetgeen achteraf ook waargemaakt is. Nog in 1978 werd het voetbalterrein te smal bevonden volgens de normen van het voetbalverbond. Er werd uitgekeken naar een andere locatie en dit werd het terrein in de Dressenstraat, waar tot het einde van het voetbalseizoen 2012-2013 het A-terrein gelegen was. In 1979 werd dit nieuwe terrein ingehuldigd met een splinternieuwe kantine. Het oude terrein werd verder gebruikt als oefenterrein. Ondertussen speelde het eerste elftal ieder jaar een klasse hoger. Het was dan ook duidelijk dat vroeg of laat we onze doelstelling bereikt zouden hebben. Er werden opnieuw plannen gemaakt voor de toekomst. Er werden beloftes gemaakt door de plaatselijke politiek om twee voetbalvelden en een gebouw ter beschikking te stellen voor Molenkring op de gemeentelijke sportvelden. Dit zou nog jaren duren vooraleer dit realiteit werd. 
In 1981 gaf de eerste voorzitter, het strijden moe, de fakkel door aan Louis Borghs. 
In het seizoen 1985-1986 speelt het eerste elftal kampioen in tweede klasse B. Het seizoen daarop in eerste klasse is er weer geen houden aan en Molenkring mag weer de kampioenstitel vieren. Molenkring treedt in het seizoen 1987-1988 aan in de hoogste reeks van de K.K.S.F.B., de ereklasse.
1989 is het jaar dat André Pijnenborg het voorzitterschap overneemt van Louis Borghs. 

START IN K.B.V.B.
Molenkring heeft bijna alles bereikt in de K.K.S.F.B. (enkel een titel in de hoogste reeks ontbreekt) en steeds de verplaatsingen naar de omgeving van Antwerpen, doet het bestuur besluiten een stap te wagen in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. 1990-1991 wordt het eerste seizoen in de K.B.V.B. Op 11 mei 1991 worden twee nieuwe voetbalterreinen en de B-kantine officieel ingehuldigd in het sportcentrum van de Molenstraat. Het seizoen 1992-1993 wordt afgesloten op een derde plaats in vierde provinciale. Deze plaats geeft recht op promotie naar derde provinciale. Er worden weinig nieuwe spelers aangetrokken en het daaropvolgend seizoen krijgt Molenkring het moeilijk. Het vergt inzet tot de laatste match om de ploeg te handhaven in derde provinciale. Een jaar later volgt dan het onvermijdelijke: onze ploeg degradeert naar vierde provinciale.
Op 12 april 1996 wordt er feest gevierd ter ere van 25 jaar Molenkring. 
Vanaf eind 2000 stopt André Pijnenborg als voorzitter van de club. De nieuwe voorzitter wordt Patrick Biermans. Hopelijk zijn de volgende jaren even succesvol als de eerste 30 jaar van de club...
 

cheap nike shoes

nike uk

nike uk

cheap oakley sunglasses

cheap nike air max

nike uk

Kate spde handbags

nike jordan